Nieuws

Kerstconcert – Echo’s uit het Frans klooster van Ooigem

De koren Sint-Cecilia, Cantalys en Gregoriaans Koor Deerlijk in harmonie met unieke opnames uit de jaren ‘ 50 van de Benedictinessen van het Frans Klooster.

Een oude – maar goed-bewaarde – bandopname leidt tot een unieke samenwerking !
De gezangen van de zusters uit het Frans Klooster werden bij toeval herontdekt en dankzij de hedendaagse techniek zal u hun zuivere klanken opnieuw kunnen beluisteren tijdens een uniek concert.

Hiervoor wordt samengewerkt met de koren Sint-Cecilia uit Ooigem/Bavikhove, Cantalys uit Sint-Baafs-Vijve/Wielsbeke & Het Gregoriaans Koor Deerlijk, die de oorspronkelijke muziekstukken instudeerden.

Dit uitzonderlijk samenspel is zonder twijfel een unicum dat u moet meemaken. Slechts één avond komen de ZUSTERS BENEDICTINESSEN weer tot leven. Hun warme gezangen van weleer ademen een unieke sfeer die het stemgeluid van niet minder dan vier koren tot één geheel doen samensmelten : het wordt een heel bijzonder concert met bijzondere uitvoerders. Een speciale kerstbeleving voor iedereen die het wil horen !

Na het concert kan u in OC Den Aert nog gezellig bijpraten en genieten van een drankje.

Dit is een realisatie van de Werkgroep Erfgoed i.s.m. Juliaan Claerhout-kring , gemeente Wielsbeke & de deelnemende koren

Tickets : 10 euro
Te verkrijgen via dit bestelformulier of bij de leden van de koren Sint-Cecilia en Cantalys