Internationale contacten – 1 – West Sussex Record Office (UK)

In aanloop van het kerstconcert ‘Echo’s uit het Frans Klooster’ kwam bestuurslid Freddy Pauwels in 2018 in contact met Het West Sussex Record Office in Engeland. Deze organisatie verzamelt historische informatie rond West Sussex en stelt deze online ter beschikking. Via hen verkregen we uniek beeldmateriaal over Zr. Joachim (Margaret Shippam), opgenomen in Ooigem uit de periode dat ze in de Frans klooster verbleef. Wij bezorgden hen op onze beurt de informatie waarover wij beschikten. We brachten hen dit jaar op de hoogte over ons herdenkingsproject rond de Zrs. Benedictinessen en zorgden voor een Engelse vertaling voor de gedeelte over Zrs. Joachim uit onze brochure. We kregen een mooie bedankingsmail hiervoor.

Website West Sussex Record Office

Film met Zr. Joachim : Beelden van Rome in 1931 gefilmd door de broer van Zuster Joachim , Ernest Shippam, aansluitend gevolgd door beelden van zuster Joachim in de tuin van een kapel met meerdere kinderen