Internationale contacten – 2 – Steve Carter (US) – Occupation Stories 2020

In januari 2019 informeerde Steve Carter, aan Amerikaanse auteur,  bij onze gemeente of er interesse was om mee te werken aan het boek ‘Occupation Stories 2020’, dat zou worden uitgegeven naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van WO II. Dit boek wil de verhalen bundelen van 50 kleine steden en gemeenten in België, Nederland, Luxemburg en het Noorden van Frankrijk over de bezetting door de Nazi’s en de uiteindelijke bevrijding.

Elke deelnemende gemeente zou hiervoor 2 pagina’s ter beschikking krijgen. Onze heemkring maakte een selectie uit de vele artikels en foto’s die hierover reeds in Leiesprokkels verschenen zijn en vertaalde alles naar het Engels. Met trots kunnen we ondertussen melden dat onze bijdrage de selectie heeft gehaald. De proefdruk van het boek zou eind december 2020 klaar zijn.

We kijken dan ook reikhalzend uit naar het resultaat. Na de proefdruk met de Engelstalige editie is het de bedoeling om ook de Nederlandse en Franse vertaling erin op te nemen.

Occupation Stories 2020 op Facebook