Getuigen zocht – Vliegtuigcrash Lizbeth II (1944)

In een vorige bericht vertelden we over het onderzoek van Russell D. Staudt naar de dood van zijn oom Charles D. Staudt. Zijn vliegtuig, de Lizbeth II, werd op 29 januari 1944 neergehaald boven onze streek.

Op de landschapsfoto’s hieronder is de omgeving te zien waar het vliegtuig gecrasht is: Kanaalzone, grens Ooigem-Oostrozebeke. De 5 overlevenden hebben zich met hun parachute kunnen behelpen en kwamen neer in het grensgebied Ooigem-Oostrozebeke-Hulste (omgeving Muizelmolen).

De auteur is nog op zoek naar mensen die hierover zouden kunnen getuigen en wiens familie zou geholpen hebben om die Amerikanen een schuilplaats te bezorgen of bij hun ontsnapping. Misschien zijn er nog ergens (bij bewoners, boeren…) stukken van dat vliegtuig te vinden? Contacteer ons in dat geval op info@juliaanclaerhoutkring.be