Wist je dat …

Wist je dat minstens 75 mensen op vrijwillige basis hun medewerking verleenden aan de Juliaan Claerhout-kring? Dit als bestuurslid, auteur of medewerker… De verschillende taken zijn heel divers. Van die 75 maakten er – door de jaren heen – 27 personen deel uit van het bestuur.

Wist je dat er van bij de start in 1981 al een tijdschriftje uitgegeven werd? En dit 7 jaar na elkaar, elk kwartaal een nieuw exemplaar… 28 tijdschriftjes, samen goed voor 1200 pagina’s!

Wist je dat in 1989 het eerste echt gedrukte jaarboek van de persen rolde? Aanvankelijk was een uitgave per jaar voorzien. Toen de boeken letterlijk meer om het lijf kregen, verschenen ze om de twee jaar. Op vandaag mogen we trots zijn op een reeks van 15 prachtige naslagwerken, een totaal pakket van 4580 pagina’s!

Wist je dat er gedurende de bestaansperiode van de Wielsbeekse Heemkring al 5 jaarkalenders met unieke foto’s, 2 Leiesprokkels themaboekjes, 3 themafotoboekjes en 3 brochures over een specifiek onderwerp verschenen zijn? Die brochures zijn goed voor 106 bladzijden leesvoer.

Wist je dat 65 verschillende auteurs bijdragen schreven voor Leiesprokkels?

Wist je dat er in het totaal 251 artikels over heel diverse onderwerpen in de jaarboeken te lezen zijn?

Wist je dat we een breed lezerspubliek hebben, dat elke keer uitkijkt naar onze volgende publicatie.

En tenslotte: wist je dat we nog altijd niet aan het einde van ons Latijn zijn…. En we u graag verder van dienst blijven als het over de geschiedenis van Wielsbeke gaat!